MODULBANEN i N skala 1:160

Modificering af

Roco Fccs / Fd last

Fccs vognen

Siden indkøbet af Roco's Fccs (25337) og Fd (25341) har den grå / beige plastikballast været en torn i øjet. Det er plastik og det ligner plastik.

En simpel måde at forbedre vognen visuelt er at drysse et tyndt lag ballast ovenpå plastikken. Opgaven er også meget begrænset i omfang rent tidsmæssigt. I dette tilfælde er brugt Peco PS-26 ballast, som er en lysegrå ballast, der ligner frisk, ny ballast.

Ballasten fixeres på samme måde som ballast langs sporet, dvs. med fortyndet hvid lim iblandet opvaskemiddel som afspænding. Blandingen må hellere være for tynd end for tyk, da det er vigtigere at limblandingen trænger ordentlig ned i stedet for at lægge sig ovenpå som en halvmat hinde. Hvis blandingen er for tynd så ballasten ikke hænger ordentligt fast, så gives blot en omgang mere, evt. med en lidt tykkere blanding.

... men pas på med at give for meget, så det løber - det vil være svært at rense af den halvmatte overflade på vognen.

Når blandingen er tør er resultatet en klar forbedring, og reflekser etc. fra mens limblandingen var våd er nu forsvundet.

Fd vognen

Fd vognen har tilsvarende problemer, selvom den lysere farve gør det knap så indlysende at det er plastik. Reflekser ses ikke nær så tydeligt.

Først skal lasten males mørkere grå, så den samme ballast fra Peco kan bruges. Det er vigtigt at malingen under ballasten er mørkere, så man ikke kan skimte lysere farve igennem - mørkere farve giver dybdevirkning.

Her er bemalingen af plastiklasten påbegyndt:

Efter bemaling med "Model Master Gunship Gray" er vognen klar til at ballast strøes på.

Det færdige resultat er en klar forbedring.