MODULBANEN i N skala 1:160

Lagerbygning

Udgangspunktet er Heljan 675 - en lagerbygning.

Da byggesættet var pakket ud stod det klart at væggene er meget gule - nærmest skrig-sol-gule. Det måtte der naturligvis gøres noget ved, men det skulle ikke bare være en almindelig rødstensbygning, men en mere slidt og beskidt bygning, dvs. mere over i det brune med mørke fuger.

Først skulle der findes en egnet murstensfarve og valget faldt på Vallejo 981 Orange Brown, som ganske vist ved første øjekast ser ret lys og temmelig orange ud, men murstenene skal behandles med en sort wash (dvs. meget tynd blanding), hvilket vil gøre den mørkere og mindre fremtrædende.

De mørkegrønne vinduer, døre og tagvinduer fik en gang lysegrøn maling (Vallejo 942 Light Green), som ser særdeles grøn ud. Malingen blev kun påført i een omgang udfra at plastikken underneden var mørkere grøn og man således kunne opnå et mere slidt udseende fordi malingen ikke dækker helt.

Taget har fået lysegrå (Vallejo 70989 Sky Gray) og derefter mange gange sort wash. De første washes blev desværre påført i for rigelige mængder, så der dannedes "skjolder" fordi washen simpelthen tørrer for langsomt, men efter endnu et par ekstra washes blev det nogenlunde acceptabelt.

Soklen er malet Model Master 4746 Medium Gray.

Tagvinduerne fik flere gange sort wash efter montering, så de kom til at passe bedre til de sorte aflejringer ned ad taget fra tagvinduernes hjørner. Disse er lavet med dry-brushing at matsort.

Læsse-/losseplatformen blev ikke malet men blev dry-brushed med lysegrå (Vallejo 70989 Sky Gray)og lysebrun (Vallejo 981 Orange Brown), hvilket giver den et slidt udseende. Dry-brushingen bliver kraftigere jo tættere på døren ind i bygningen.