MODULBANEN i N skala 1:160

Kødpakkeri

Udgangspunktet er Heljan 673 Kødpakkeri.

Som det ses på billedet var plastikglansen ret fremtrædende.

Derfor blev murene efter samling behandlet med en mat klarlak. Som det fremgår af billedet fjernede det plastikglansen.

Den grønne farve som vinduer og døre er støbt i virkede ikke troværdig, så derfor blev alle vinduer og døre malet om i Vallejo 70989 Sky Grey, men ikke dækkende, således at den grønne bundfarve skinner igennem rundt omkring, hvilket bidrager til at give et lidt slidt og skrammet udseende.

I modsætning til andre byggerier blev mørtlen mellem murstenene ikke fremhævet ved at male og derefter gnide malingen af murstenene så den blev i fugerne. I stedet blev der bare brugt en sort "wash" til at fremhæve fugerne en lille smule, så murene på afstand ikke bare ligner en glat flade.

I samme arbejdsgang blev både tagplader og vinduer/døre behandlet med den sorte "wash".

Derefter blev de første vinduer og døre monteret. Som det ses på billedet er fugerne blevet lidt tydeligere og plastikglansen er helt væk. Dørene virker som beregnet skrammede og slidte.

Efter montering af alle vinduer og døre blev bygningen malet sort indvendigt, således at der kan installeres belysning, selvom det ikke er planlagt. Efterfølgende monteredes tagplader og der blev spartlet efter indvendigt de steder hvor lyset ville kunne trænge ud.

De sidste tagplader er monteret og selve bygningen er monteret på grundpladen, som så er malet Model Master Dark Earth.

Krogen og hejseværket var ikke specielt overbevisende i grå plastik, så hele stykket blev malet stål farvet (Model Master Steel).

Derefter blev krogen og kæden behandlet med Vallejo Orange Brown, ikke med rust farve, fordi hele stykket bagefter skal behandles med en sort "wash". Til sidst males selve krogens løfteflade sølvfarvet (Model Master Silver) for at fremhæve slidfladen.

Her mangler kun montering af sternbrædder, lodseplatformen er kraftigt patineret både med dry-brushing af brun og sort, og med en rimeligt kraftig matsort "wash". Det nederste stykke på murene er også behandlet med den sorte "wash".

Som det ses på billederne ser bygningen simpelthen for ren ud. Taget virker på billederne mere rent end det egentlig ser ud, fordi den sorte "wash" primært har lagt sig i rillerne og lyset reflekteres fra toppene, men en gang dry-brushing med sort og brun kombineret med en meget svag brunlig "wash" burde gøre underværker.

Taget blev behandlet med nogle flere gange af den sorte "wash", hvilket gav et noget bedre resultat. Dry-brushing blev ikke foretaget.

Det sidste der skulle monteres var sternbrædderne og disse blev blot malet med en grå grunder Model Master 4680 Gray Primer. Efter montering blev de ligeledes behandlet med den sorte "wash".

Projektet må nu betegnes som afsluttet. Der er lidt tvivl om hvorvidt murene og taget skal "svines mere til", men indtil videre bibeholdes resultatet som det er. Når fabrikken på et senere tidspunkt skal indpasses i et modul skal "tilsviningsgraden" sandsynligvis tilpasses. Hvis der til den tid er opnået større erfaring med pulver-patinering, så er det jo en oplagt mulighed, specielt hvis bygningen ender med at blive fastmonteret på et modul. Hvis ikke er der problemet med at pulver ikke duer sammen med jævnlig håndtering, med mindre man tager specielle forholdsregler. En mulig løsning bliver udforsket i artiklen om patinering af en EUROP-O vogn.